Zeilen met Kids

Met  de kids het water op ?

Met kinderen het water op, is dat wel verantwoord?  Het korte antwoord: ja.  Het langere antwoord leest u hieronder.


Waarom zou je kinderen op een boot zetten?

Voor kinderen, nog meer dan voor volwassenen, kan het een droom zijn om met een boot te gaan varen. De meesten vinden het al een hele ervaring om eens op een boot te komen, of om eens in de haven rond te varen.  De geul uitvaren is voor veel kinderen synoniem met avontuur, en aan het stuur staan maakt van elke kleine matroos een ware zeekapitein. 

Bovendien geeft een boottochtje aanleiding tot de meest uiteenlopende observaties en vragen, over de boot, over de omgeving, en over zichzelf.  Ideaal voor een ernstig gesprek op kinderniveau: over elkaar helpen en voor zichzelf zorgen, over dieren en mensen, over fysica en techniek. Of over piraten en zeemonsters, natuurlijk...


En hoe pak je dat dan aan?

Wil u graag uw kinderen eens laten proeven van het zeilen?  We kunnen een halve dag zeilen op kindermaat organiseren.  We nemen ruim de tijd om iedereen te laten wennen aan de boot, aan de omgeving, en aan de beweging.  De uitstap gaat enkel door bij rustig weer, en wordt relatief kort gehouden, zodat iedereen met een goed gevoel van boord kan gaan, een mooie ervaring rijker.  Een drankje voor iedereen is inbegrepen in de prijs.  En uiteraard zijn het de kleine stuurmannen en stuurvrouwen die aan het roer staan.

Aangezien we deze formule enkel doen bij perfect kinderzeilweer, houden we dagelijks het weerbericht in de gaten.  We leggen dan ook bij reservering onmiddellijk een back-up datum vast.  


Om de veiligheid te garanderen, vragen wij u om ons bij de inschrijving de leeftijd, het gewicht en eventuele beperkingen van de kinderen mee te geven, zodat wij het nodige kunnen voorzien.